Carina Wellenius

Marknads- och affärsutvecklande chef och ledare med erfarenhet från ett flertal globala stora tekniska företag och start ups.

Min profil
Jag är sedan 2010 verksam som konsult i Ardevo med främsta fokus på affärs- och marknadsutveckling, ledarskap och process- och projektledning. Jag kan gå in som interimchef i såväl mindre som stora, globala tekniska företag och andra branscher.
Jag tycker det är viktigt att trivas och ha roligt med kollegorna på jobbet och är övertygad om att resultaten kommer snabbare och blir bättre då.

 

Kompetens och erfarenhet
Jag är en drivande och entusiastisk chef, coach och ledare som har erfarenhet av företags, produkt- och marknadsledning i främst globala teknikföretag. Jag sätter mig snabbt in i nya affärssituationer och ser till att projekt och verksamhet jobbar mot och når uppsatta mål. Jag har erfarenhet av att arbeta med både kunder, leverantörer och försäljningsbolag i Europa, Asien, USA och Canada.

Jag har varit VD på SICKMAIHAK AB, med ansvar för det svenska dotterbolagets verksamhet.
Bolaget säljer gasanalys-/miljömätutrustning till svenska och globala kunder inom processindustri.
Jag har varit Marknadschef och Affärschef inom olika affärsområden på Ericsson Microelectronics.
Jag har varit Produktchef på Alfa Laval Agri AB numera De Laval.
Jag har varit interim Marknadschef inom MAQUET Critical Care (Getinge).

Utbildning
Civilingenjör, Kemiteknik Från Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm
Certifierad processledare för Xergi®-processen
Ledarskapsutbildningar bland annat på Ericssons chefsutvecklingsprogram, IFL, executive international education och IMEDE Management institut, Schweiz

 

Det visste du inte om mig
Jag gillar att utöva många olika former av sport och dansar gärna. Känner att jag samlar energi och tänker bättre efter en runda i skidspåret eller på skidor nedför en alpsluttning. Är också en trogen tränare på Friskis och svettis och paddlar gärna min kajak från fritidshuset i skärgården.


Carina hems2

Carina Wellenius
Marknad & processledning
carina.wellenius[hos]ardevo.se Tel:070-315 13 80